• Vanaf 40 euro gratis verzenden
  • Altijd vers gesneden en vacuümverpakt
  • Supersnelle levering

4.8gebaseerd op 11 reviews

    Harde kaas

    Harde kaas

    Zeer smaakvolle kaas die hard is van textuur, hierdoor zijn ze perfect om te raspen over bijvoorbeeld de pasta. Tevens lekker om te gebruiken als dessertkaasjes.

    Gezellig avondje op de bank

    Lekker bij de borrel

    Leuk om te geven en te krijgen!

    Filter


    Harde kazen zijn kazen die een langere rijpingstijd hebben gehad, waardoor ze een stevigere, vaak brokkelige structuur en een intense, geconcentreerde smaak ontwikkelen. Ze worden doorgaans gemaakt van koemelk, maar kunnen ook van schapen- of geitenmelk worden gemaakt.

    Wat zijn zoutkristallen?

    gerijpte kazen, zoals Parmezaanse kaas, oude Gouda en Pecorino Romano. Hoewel ze als “zout” worden ervaren, zijn ze eigenlijk geen puur zout maar eiwitten. De aanwezigheid van deze kristallen is een teken van kwaliteit en rijping; ze geven kazen een karakteristieke textuur en intensiteit.

    Wat is het verschil tussen Pecorino en Parmezaanse kaas?

    Pecorino Romano en Parmezaanse kaas verschillen in melksoort, smaak, textuur en rijping. Pecorino Romano is gemaakt van schapenmelk, heeft een scherpe, zoute smaak, en brokkelige textuur, met een kortere rijpingstijd van 8-12 maanden. Parmezaanse kaas, gemaakt van koemelk, is nootachtiger en subtieler van smaak, met een rijpingstijd van minimaal 12 maanden en een iets zachtere textuur. Pecorino is sterker en zouter, terwijl Parmezaan complexer en veelzijdiger is in gerechten.

    Wat is krulkaas?

    Met krulkaas wordt bedoeld kaas die je decoratief kunt krullen. Dit gaat natuurlijk over de Tête de Moine kaas, die je samen met Boska kaaskruller combineert om leuke, decoratieve krullen van te maken. Dit staat leuk op de borrelplank. Een bijkomend voordeel is dat de kaaskrullen met meer zuurstof in contact komt, en hierdoor krijgt de kaas een aromatischere smaak. 

    Weydeland Rijck

    Weydeland Rijck valt ook onder de harde kazen. Door zijn zeer lange rijpingstijd van minimaal 2 jaar is de kaas hard van textuur geworden. Hierdoor brokkelt het lekker en zit het bomvol met zoutkristallen. 

    Hoe verzenden jullie harde kaas?

    Wij snijden op bestelling af. Hierdoor is het altijd vers. Vervolgens vacumeren wij de karde kaas, zodat het veilig verzonden kan worden. Uiteraard wordt er altijd gratis kaaspapier meegeleverd. Dat is wel zo lekker! 

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0