Pecorino Romano en Parmezaanse kaas verschillen in melksoort, smaak, textuur en rijping. Pecorino Romano is gemaakt van schapenmelk, heeft een scherpe, zoute smaak, en brokkelige textuur, met een kortere rijpingstijd van 8-12 maanden. Parmezaanse kaas, gemaakt van koemelk, is nootachtiger en subtieler van smaak, met een rijpingstijd van minimaal 12 maanden en een iets zachtere textuur. Pecorino is sterker en zouter, terwijl Parmezaan complexer en veelzijdiger is in gerechten.
Wat is krulkaas?
Met krulkaas wordt bedoeld kaas die je decoratief kunt krullen. Dit gaat natuurlijk over de Tête de Moine kaas, die je samen met Boska kaaskruller combineert om leuke, decoratieve krullen van te maken. Dit staat leuk op de borrelplank. Een bijkomend voordeel is dat de kaaskrullen met meer zuurstof in contact komt, en hierdoor krijgt de kaas een aromatischere smaak.
Weydeland Rijck
Weydeland Rijck valt ook onder de harde kazen. Door zijn zeer lange rijpingstijd van minimaal 2 jaar is de kaas hard van textuur geworden. Hierdoor brokkelt het lekker en zit het bomvol met zoutkristallen.
Hoe verzenden jullie harde kaas?
Wij snijden op bestelling af. Hierdoor is het altijd vers. Vervolgens vacumeren wij de karde kaas, zodat het veilig verzonden kan worden. Uiteraard wordt er altijd gratis kaaspapier meegeleverd. Dat is wel zo lekker!