• Vanaf 40 euro gratis verzenden
  • Altijd vers gesneden en vacuümverpakt
  • Supersnelle levering

4.8gebaseerd op 11 reviews

    Boerenkaas met karakter

    Boerenkaas met karakter

    Boerenkaas is bereid op traditionele wijze en heeft daarom zijn eigen typerende smaak. Deze kaas is dan ook voor de echte liefhebber!

    Gezellig avondje op de bank

    Lekker bij de borrel

    Leuk om te geven en te krijgen!

    Filter


    Boerenkaas wordt gemaakt op de boerderij op geheel traditionele wijze. Zo wordt boerenkaas nooit gepasteuriseerd en dit zorgt voor een typerende smaak waar zoveel mensen van houden. 

    Verschil tussen boerenkaas en gepasteuriseerde kaas?

    Boerenkaas wordt op een andere manier geproduceerd dan traditionele Goudse kaas. Allereerst is er het bereiden van de melk. Bij traditionele kazen moet de melk worden verhit tot 72°C voor een korte tijd, om alle bacteriën te doden. Echter wordt ook de eiwit-  en vetstructuur aangetast. Een middenweg is het thermiseren van melk. Hierdoor wordt de houdbaarheid van de kaas beter. Bij boerenkaas is het zo dat het niet pasteuriseren van de melk, de kaas zijn unieke smaak geeft. Naast de smaak heeft boerenkaas een ietwat brokkelige textuur en wordt hij vaak op traditionele wijze gemaakt, wat het sterk verbindt met lokale cultuur en geschiedenis.

    Wat betekenen de nummers op de boerenkaas?

    Kaas & Borrelz hanteert het Erfgoed Stelling merk. De nummers op de kazen (Erfgoed Stelling 103 / Erfgoed Stelling 705) geeft weer waar de kaas vandaan komt en welk type. Zo komt de kaas uit de 100 serie van een andere boerderij dan de serie 700. Erfgoed Stellingkaas wordt beschouwd als cultureel erfgoed, omdat de kaas vaak op een manier wordt geproduceerd die van generatie naar generatie gaat en onderdeel vormen van lokale tradities en culturen. 

    Gebruik van boerenkaas

    Door zijn unieke smaak is het gebruik van boerenkaas veelzijdig. Een extra belegen boerenkaas past op de borrelplank prima tussen een Goudse extra belegen kaas, omdat de structuur een smaak dusdanig verschillen. Daarnaast kun je de traditionele Goudse kaas prima vervangen voor boerenkaas voor een andere smaakbeleving zoals bijvoorbeeld op brood of crackers of bij de Quesadillas. 

    Hoe versturen wij boerenkaas?

    De kaas laten we ten alle tijde bezorgen door PostNL of DPD. Wij snijden de kaas altijd vers af en vacumeren de stukken vervolgens. Het voordeel hiervan is dat de kaas dan bewaard wordt in een luchtdichte omgeving. Dit stopt het rijpingsproces en gaat schimmelvorming en uitdroging tegen. Hierdoor kan de kaas in een koelkast tot enkele maanden na de aanschaf nog gegeten worden. Overigens gaat de kaas altijd in een stevige doos en wordt het vaak dezelfde dag nog verzonden. Daarnaast komt er bij elk stuk kaas gratis kaaspapier, om de kaas in te bewaren. 

     

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0