• Vanaf 40 euro gratis verzenden
  • Altijd vers gesneden en vacuümverpakt
  • Supersnelle levering

4.8gebaseerd op 11 reviews

    Blauwschimmelkaas

    Blauwschimmelkaas

    Blauwschimmelkaas heeft als kenmerk dat er blauwe aderen door de kaas heen lopen. De smaak varieert van mild tot intens. Het is een populaire keuze in salades, sauzen en bij de borrelplank, waar het een uitgesproken smaak toevoegt.

    Gezellig avondje op de bank

    Lekker bij de borrel

    Leuk om te geven en te krijgen!

    Filter


    Je vind het lekker - of je vind het niet lekker! De blauwschimmel is niet voor iedereen. Blauwschimmelkaas, bekend als blauwe schimmelkaas in Nederland, is een bijzondere soort kaas die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van blauwe aderen. Deze aderen ontstaan door de groei van Penicillium-schimmels, die tijdens het productieproces aan de kaas worden toegevoegd. 

    Hoe smaakt een blauwe schimmelkaas?

    De smaak van blauwschimmelkaas varieert van mild tot zeer intens, vaak gekenmerkt door een pittige, scherpe en soms zoute smaak. De textuur kan uiteenlopen van romig en smeerbaar tot stevig en kruimelig, afhankelijk van het specifieke type en de rijpingstijd van de kaas. Zo is onze Villa Blue is heerlijk milde, zachte blauwkaas. De Saint Agur daarintegen is een intense, smeerbare blauwe schimmelkaas.

    Hoe eet je blauwe schimmelkaas?

    Blauwschimmelkaas wordt op verschillende manieren in de keuken gebruikt. Het is een populaire keuze in salades, waar het een uitgesproken smaak toevoegt. Daarnaast wordt het vaak verwerkt in sauzen, geserveerd op brood, of als onderdeel van een kaasplankje. Het kan ook worden gesmolten over vlees en groenten voor extra smaak. Blauwschimmelkaas wordt gewaardeerd door fijnproevers voor zijn unieke smaakprofiel en veelzijdigheid in de keuken. Of het nu in een gerecht wordt verwerkt of op zichzelf wordt genoten, blauwschimmelkaas biedt een bijzondere culinaire ervaring.

    Hoe versturen jullie blauwe schimmelkaas?

    Evenals al onze kaas, wordt ook de blauwe schimmelkaas vers afgesneden. Indien het een half harde kaas is zoals onze Chevretta Blue kaas, wordt het afgesneden en daarna gevacumeerd. De zachte, smeerbare blauwe schimmelkaas zoals Saint Agur wordt afgesneden, afgewogen en wordt daarna in een hersluitbaar bakje gedaan. Dit bakje sluit goed, zodat de geur van deze kaas minimaal verspreid wordt. 

    Tip: bewaar de kaas in de koelkast, maar laat de kaas een uur voor serveren op temperatuur komen voor de beste smaakbeleving! 

     

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0