• Vanaf 40 euro gratis verzenden
  • Altijd vers gesneden en vacuümverpakt
  • Supersnelle levering

4.8gebaseerd op 11 reviews

    Kaas & Borrelz - 26 / Feb / 2025

    Witlof met ham en kaas, zo maak je het!

    Witlof met ham en kaas uit de oven is een eenvoudig en smaakvol ovengerecht. De witlof wordt kort gekookt, gewikkeld in ham, overgoten met romige bechamelsaus en bestrooid met kaas. Vervolgens wordt het gegratineerd in de oven tot een goudbruine korst ontstaat. Heerlijk als hoofdgerecht met aardappelpuree of een frisse salade!

    Witlof met ham en kaas, zo maak je het!
    Recepten & Tips

    Witlof met ham en kaas uit de oven is een klassiek en hartverwarmend ovengerecht waarin de licht bittere smaak van witlof perfect samengaat met de romige bechamelsaus, hartige ham en gesmolten kaas. De witlof wordt kort gekookt, vervolgens gewikkeld in ham en overgoten met een rijke saus, waarna het geheel wordt gegratineerd in de oven tot een goudbruine, knapperige korst ontstaat. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en ideaal als comfortfood op een koude dag. Serveer het met aardappelpuree of een frisse salade voor een complete maaltijd.

    Ingrediënten (voor 4 personen)

    • 4 stronken witlof
    • 4 plakken ham
    • 100 g geraspte Weydeland belegen kaas
    • 250 ml bechamelsaus (zie onder voor recept)
    • 25 g boter
    • Peper en zout naar smaak
    • Optioneel: nootmuskaat

    Bereidingswijze

    1. Witlof voorbereiden

      • Verwarm de oven voor op 200°C.
      • Snijd de onderkant van de witlof en verwijder de harde kern (dit maakt ‘m minder bitter).
      • Kook de witlof 5-7 minuten in een pan met licht gezouten water tot hij beetgaar is. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
    2. Witlof inpakken

      • Wikkel elke stronk witlof in een plak ham en leg ze in een ingevette ovenschaal.
    3. Bechamelsaus maken

      • Smelt 25 g boter in een pan en voeg 25 g bloem toe. Roer 2 minuten goed door.
      • Giet er geleidelijk 250 ml melk bij terwijl je blijft roeren tot een gladde saus ontstaat.
      • Voeg peper, zout en een snufje nootmuskaat toe.
    4. Gratineren

      • Giet de bechamelsaus over de witlofrolletjes.
      • Bestrooi met geraspte kaas.
      • Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en bubbelt.

    Serveerideeën

    Lekker met aardappelpuree of een frisse salade!

    Eet smakelijk! 

    bron foto: www.leukerecepten.nl 

    Producten uit de blog

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Klassieke Burrito maak je zo!
      26 / Mar / 2025

      Kaas & Borrelz - 26 / Feb / 2025

      Klassieke Burrito maak je zo!

    • Witlof met ham en kaas, zo maak je het!
      26 / Feb / 2025

      Kaas & Borrelz - 26 / Feb / 2025

      Witlof met ham en kaas, zo maak je het!

    • Wat is de lekkerste kaas bij de borrel? Ontdek het hier!
      19 / Feb / 2025

      Kaas & Borrelz - 26 / Feb / 2025

      Wat is de lekkerste kaas bij de borrel? Ontdek het hier!

    • Borrel Cheese Sticks
      19 / Feb / 2025

      Kaas & Borrelz - 26 / Feb / 2025

      Borrel Cheese Sticks

    • 6 Tips voor het maken van een heerlijke borrelplank
      17 / Feb / 2025

      Kaas & Borrelz - 26 / Feb / 2025

      6 Tips voor het maken van een heerlijke borrelplank

    • Gezonde Eiwraps
      17 / Feb / 2025

      Kaas & Borrelz - 26 / Feb / 2025

      Gezonde Eiwraps

    • Knapperige quesadilla met tomaat, bacon, champignons, burritokruiden en Weydeland Kaas.
      17 / Feb / 2025

      Kaas & Borrelz - 26 / Feb / 2025

      Knapperige quesadilla met tomaat, bacon, champignons, burritokruiden en Weydeland Kaas.

    • Waarom Bierkaas Ons Genot Perfect Combineert met Bier
      06 / Feb / 2025

      Kaas & Borrelz - 26 / Feb / 2025

      Waarom Bierkaas Ons Genot Perfect Combineert met Bier

    • Risotto met paddenstoelen en truffelkaas. Zo maak je het
      02 / Feb / 2025

      Kaas & Borrelz - 26 / Feb / 2025

      Risotto met paddenstoelen en truffelkaas. Zo maak je het

    • Frisse salade met Chevretta geitenkaas. Zo maak je het
      02 / Feb / 2025

      Kaas & Borrelz - 26 / Feb / 2025

      Frisse salade met Chevretta geitenkaas. Zo maak je het

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen