Kaas & Borrelz - 26 / Mar / 2025
Klassieke Burrito maak je zo!
Een burrito is een echte klassieker uit de Mexicaanse keuken – rijk gevuld, vol smaak en heerlijk veelzijdig. In dit recept geven we de traditionele burrito een verrassende twist met Weydeland Jong Belegen kaas. De romige, milde smaak van deze kaas smelt perfect samen met de kruidige vulling van gehakt, bonen en groenten. Of je nu een snelle doordeweekse maaltijd zoekt of iets lekkers wilt serveren voor een gezellige avond, deze burrito is altijd een succes. Pak je wraps erbij en geniet van deze smaakvolle combinatie!

Dit heb je nodig
- 4 tortillas
- 450 rundergehakt
- 150gr Weydeland Jong Belegen geraspte kaas
- 1 blik bruine bonen
- 2 el tomatenpuree
- 1 zakje burritokruiden
Zo maak je het!
- Rul het gehakt en voeg de tomatenpuree, bonen en kruiden toe. Roer goed door en laat even bakken. Voeg als laatste de helft van de geraspte kaas toe. Haal de pan van het vuur zodra de kaas gesmolten is.
- Vul de tortilla’s met het gehaktmengsel
- Rol de tortilla’s op en vouw dicht. Plaats in een met aluminiumfolie beklede ovenschaal.
- Strooi de overige helft van de geraspte kaas over de burrito’s en zet voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
- Serveer eventueel met zure room, guacamole en een beetje hot sauce.