Treur kaas - 02 / Feb / 2025
Frisse salade met Chevretta geitenkaas. Zo maak je het
Zo maak je een heerlijk frisse salade met Chevretta geitenkaas voor bij de BBQ of lunch.

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze in 10 minuten mooi goudbruin. (blijf ze wel in de gaten houden) Laat afkoelen op een bord. Roer de balsamico azijn los met de honing. Voeg zout en peper naar smaak toe en giet al kloppend met een vork of garde de olie er langzaam bij.
Laat de linzen uitlekken op een zeef en spoel ze schoon. Meng ze met de snijbiet, rucola en de balsamico-vinaigrette. Leg de linzen en sla op een grote schaal. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de vijgen in zes partjes. Verdeel de rode ui en vijgen met de hazelnoten over de schaal. Schaaf mooie dunne plakken Chevretta geitenkaas over de salade en garneer met blaadjes dragon.
Dit heb je nodig
- 50g hazelnoten
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl honing
- 2 el olijfolie
- 400gr linzen
- 75gr snijbiet bladeren
- 75gr rucola
- 1 rode ui
- 4 vijgen
- 100gr Chevretta Oud
- 2 takjes dragon
- Een snufje zout en peper
Bron: https://www.treurkaas.nl/recepten/frisse-salade/