• Vanaf 40 euro gratis verzenden
  • Altijd vers gesneden en vacuümverpakt
  • Supersnelle levering

4.8gebaseerd op 11 reviews

    Kaas & Borrelz - 12 / Jan / 2025

    Mag je kaas eten als je zwanger bent? Ontdek wat wel en niet mag!

    Zwanger en dol op kaas? Goed nieuws: de meeste kazen zijn veilig, maar niet allemaal. In deze gids ontdek je welke kazen je met een gerust hart kunt eten en welke je beter kunt vermijden. Zo geniet je zorgeloos van je favoriete kaas tijdens je zwangerschap!

    Mag je kaas eten als je zwanger bent? Ontdek wat wel en niet mag!
    Feiten & Weetjes

    Ben je zwanger en vraag je je af of je kaas mag eten? Goed nieuws: de meeste kazen zijn veilig, maar er zijn enkele belangrijke aandachtspunten om risico's te vermijden. Hier zijn de belangrijkste tips:

    1. Kies voor gepasteuriseerde kaas

    De meeste kazen gemaakt van gepasteuriseerde melk zijn veilig tijdens de zwangerschap. Gepasteuriseerde kazen, zoals harde kazen (Goudse kaas, cheddar, emmentaler) en zachte kazen (roomkaas, mozzarella), vormen geen risico omdat het pasteurisatieproces schadelijke bacteriën, zoals listeria, vernietigt.

    2. Vermijd ongepasteuriseerde kaas

    Ongepasteuriseerde kazen, vaak gemaakt van rauwe melk, kunnen listeria bevatten. Dit kan gevaarlijk zijn tijdens de zwangerschap. Controleer altijd het etiket en kies bij twijfel voor gepasteuriseerde varianten.

    3. Pas op met zachte kazen met een witte korst

    Zachte kazen zoals brie, camembert en blauwe schimmelkazen (bijvoorbeeld roquefort) zijn risicovoller. Ze kunnen listeria bevatten, vooral als ze van ongepasteuriseerde melk gemaakt zijn. Deze kazen zijn alleen veilig als je ze door en door verhit, bijvoorbeeld in een gerecht.

    4. Harde kazen zijn meestal veilig

    Harde kazen, zoals parmezaan en pecorino, hebben een laag vochtgehalte, wat de groei van bacteriën moeilijk maakt. Zelfs als ze ongepasteuriseerd zijn, worden ze over het algemeen als veilig beschouwd.

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Alles over graskaas! (beschikbaar vanaf 26 mei)
      20 / Apr / 2025

      Kaas & Borrelz - 12 / Jan / 2025

      Alles over graskaas! (beschikbaar vanaf 26 mei)

    • Zoutkristallen in kaas: wat zijn het en hoe ontstaan ze?
      07 / Apr / 2025

      Kaas & Borrelz - 12 / Jan / 2025

      Zoutkristallen in kaas: wat zijn het en hoe ontstaan ze?

    • Wat is kaas? Alles wat je moet weten over deze heerlijke lekkernij!
      07 / Apr / 2025

      Kaas & Borrelz - 12 / Jan / 2025

      Wat is kaas? Alles wat je moet weten over deze heerlijke lekkernij!

    • Zoutarme en Zoutloze Kaas: Gezonde Opties voor Kaasliefhebbers
      23 / Mar / 2025

      Kaas & Borrelz - 12 / Jan / 2025

      Zoutarme en Zoutloze Kaas: Gezonde Opties voor Kaasliefhebbers

    • Welke kaas is gezond?
      23 / Mar / 2025

      Kaas & Borrelz - 12 / Jan / 2025

      Welke kaas is gezond?

    • Wat is boerenkaas en waarom is het zo bijzonder?
      13 / Mar / 2025

      Kaas & Borrelz - 12 / Jan / 2025

      Wat is boerenkaas en waarom is het zo bijzonder?

    • Waarom komijn en kaas de perfecte match zijn!?
      13 / Mar / 2025

      Kaas & Borrelz - 12 / Jan / 2025

      Waarom komijn en kaas de perfecte match zijn!?

    • De oorsprong van Brie: Het verhaal achter de koningin der kazen
      12 / Mar / 2025

      Kaas & Borrelz - 12 / Jan / 2025

      De oorsprong van Brie: Het verhaal achter de koningin der kazen

    • Waarom komt Goudse kaas uit Gouda? De geschiedenis en traditie
      27 / Feb / 2025

      Kaas & Borrelz - 12 / Jan / 2025

      Waarom komt Goudse kaas uit Gouda? De geschiedenis en traditie

    • Is kaas gezond? Ontdek de gezondheidsvoor- en nadelen
      26 / Feb / 2025

      Kaas & Borrelz - 12 / Jan / 2025

      Is kaas gezond? Ontdek de gezondheidsvoor- en nadelen

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen