Treur Kaas - 16 / Aug / 2024
Ons assortiment kaas valt in prijzen!
Op donderdag 27 juni 2024 werden er tijdens de Show International Cheese & Dairy Awards weer verschillende prijzen uitgereikt. We zijn dan ook trots te kunnen melden dat meerdere kazen uit ons portfolio in de prijzen zijn gevallen!

De show en keuring
De International Cheese & Dairy Awards worden elk jaar in de zomer gehouden. Onze accountmanagers Eduard Treur en Willem-Jan Oudehinken waren opnieuw aanwezig met een stand, en daarnaast sturen we jaarlijks verschillende kazen in voor de keuring. Een deskundige jury beoordeelt de kazen die deelnemen aan de competitie. Kazen van over de hele wereld dingen mee naar de prijzen en worden ingedeeld in diverse categorieën, zoals bijvoorbeeld: beste biologische kaas, geitenkaas, Hollandse kaas, schapenkaas, kruidenkaas en nog veel meer.
Prijswinnaars
In totaal hadden werden er door Treur Kaas 11 kazen ingestuurd voor de keuring en maar liefst 6 zijn met een award naar huis gegaan! Dat is een hele mooie score. Zie hieronder de prijswinnaars:
- Twisca Pikant – GOUD
Een langere rijping zorgt voor de typerende schapensmaak. Twisca dankt zijn volle, romige smaak aan de hoge vorm, maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen. - Chevretta Blue – GOUD
Romige geitenkaas met een blauwschimmel cultuur. Deze Chevretta geitenkaas van 3,5 kg heeft circa 8 weken liggen rijpen om tot deze sublieme smaak te komen. Heerlijk romig en zacht van structuur, maar met een karakteristieke, specifieke blauwschimmel smaak. De mooie blauwe aders zijn goed zichtbaar in het zuivel. - Chevretta Oud – ZILVER
Een Noord-Hollandse geitenkaas van circa 1 jaar oud. Deze lange rijpingstijd zorgt voor een karaktervolle smaak en mooie eiwitkristallen in het zuivel. Een geitenkaas met een stevige structuur. - Daniel’s Selection Premium Truffle / Villa Truffo – BRONS
De combinatie Hollandse kaas van de boerderij en de intense smaak van zwarte truffel is uitmuntend! Villa Truffo is bijzonder romig van structuur dankzij de korte rijpingstijd (8 weken), maar uitgesproken qua smaak dankzij de stukjes truffel! Een echte luxe kaas van de boerderij. - Villa Roma – BRONS
De Villa Roma is een jonge kaas van de boerderij. Circa 4 weken gerijpt, dus nog erg romig en zacht van structuur. Deze boerderijkaas is bereid met koemelk en heeft een toevoeging van diverse kruiden en specerijen: Fenegriek, prei, chili, knoflook, paprika en lavas! Dit zorgt voor een heerlijke, fris/kruidige smaak. - Weydeland Rijck – BRONS
Weydeland Rijck is een prachtige brokkelkaas! De kaas heeft een lange rijpingstijd achter de rug in het pakhuis. Daardoor is de kaas zeer rijp van smaak en brokkelt hij. De kleine rijpingskristallen die in de kaas zitten, knisperen in de mond. De Weydeland Rijck zit vol aroma’s en is karaktervol van smaak.
Bron: https://www.treurkaas.nl/icda/